Manager de proiect

CURS MANAGER DE PROIECT

De ce acest curs Manager de Proiect?
Managementul proiectelor reprezintă o componentă esențială a tuturor activităților economice și nu numai. Fie că vorbim despre extinderea activității la nivel național, construcția unui imobil, accesarea de fonduri europene sau implementarea unei linii de producție, toate au în comun Managementul de Proiect.
Managerul de Proiect este persoana responsabilă pentru conducerea unui proiect, de la inițiere și până la implementare. Această profesie oferă numeroase oportunități, de la conducerea proiectelor de mici dimensiuni până la proiecte complexe cu număr mare de membri în echipele de implementare, cu obiective exigente și bugete pe măsură. În prezent, profesia de manager de proiect este printre cele mai căutate profesii, rolul acestor profesioniști fiind esențial în orice domeniu.

În ce constă și cât durează acest curs?
Cursul se desfășoară pe parcursul a 240 de ore, 80 teorie și 160 practică și este structurat pe 11 module. Este un curs ce te va ajuta să asimilezi noțiuni avansate de management de proiect, implementare proiecte finanțate atât din fonduri europene cât și din surse private.

Cum se desfășoară?
Cursul se desfășoară cu prezență fizică alături de formatorii USAMV din București, într-una din sălile de curs din cadrul Centrului pentru Consiliere și Orientare în Carieră – Campus Agronomie – Herăstrău.

Ce anume vei învăța la curs?
Vei învăța universul managementului de proiect pe parcursul a 11 module și vei dobândi următoarele competențe:

ModulCompetențe
Modul 1: Managementul de proiect și parteneriate   în contextul organizaționalPlanificarea activităților de integrare a proiectelor în cadrul unei organizații, efectuarea analizei PESTEL, stabilirea relațiilor de afaceri            și negocierea cu părțile interesate
Modul 2: Planificarea  și controlul proiectuluiAsigurarea managementului de proiect, administrarea indicatorilor de evaluare și gestionarea informațiilor și a metodologiilor proiectelor
Modul 3: Managementul resurselor proiectuluiAsigurarea managementului resurselor materiale în  cadrul proiectului

Modul 4: Managementul

schimbării

Aplicarea managementului schimbării
Modul 5: Managementul  timpuluiPlanificarea resurselor
Modul 6: Managementul costului proiectuluiRealizarea managementului costurilor în cadrul         proiectelor și gestionarea bugetelor
Modul 7: Managementul calității proiectelorUtilizarea principiilor managementului calității în cadrul proiectelor

Modul 8: Managementul echipei de proiect.

Leadership

Aplicarea managementului resurselor umane în  cadrul proiectelor
Modul 9: Managementul riscului în proiecteEfectuarea analizei riscurilor
Modul 10: Managementul              crizelor și al conflictelorAplicarea principiilor de gestiune a conflictelor
Modul 11: Managementul comunicării

Realizarea managementului comunicării în

cadrul proiectelor

Care sunt cerințele de participare?
Pentru a participa la cursul de Manager de Proiect este necesară absolvirea studiilor superioare (cu diplomă de licență sau adeverință).

Cine poate veni la curs?
Persoanele care lucrează deja în domeniu (în firme românești sau internaționale, firme de stat sau în orice domeniu al administrației de stat sau locale) dar care doresc să-și îmbunătățească nivelul cunoștintelor
Cursanții care, confruntați cu viitoare proiecte, doresc să capete competențe în acest sens pentru a obține noi responsabilități în cadrul firmelor.
Masteranzii și doctoranzii care se află acum în etapa de formare profesională și care doresc să obțină încă de la începutul carierei avantajul unei competențe deosebite și cel al unui set de aptitudini – cel asociat Managerului de Proiect – recunoscut și extrem de căutat.

Actele necesare pentru înscrierea la curs?
Cartea de identitate, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (dacă este cazul) și diploma de licență.

Cursul de Manager de Proiect este autorizat?
Da, este autorizat de Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor a Municipiului Bucureşti.

Cât costă?
Cursul este oferit gratuit angajatilor absolvenți ai ciclului de licență, masteranzilor și doctoranzilor USAMV din București.
Pentru participanții din exteriorul universității prețul cursului este de 850 lei (preț scutit de TVA), în care sunt incluse examinarea și eliberarea certificatului de absolvire. În cazul înscrierii mai multor persoane, prețul poate fi negociat.

În ce constă examenul de absolvire?
După finalizarea orelor de curs, vei susține un examen care constă într-un test grilă și prezentarea unui proiect scris, ambele probe fiind susținute în fața Comisiei de examinare prezență în sală.

Ce diplomă obții?
Un Certificat de absolvire pentru ocupația Manager de Proiect cod COR 242101, recunoscut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației. De asemenea, certificatul este însoțit de suplimentul descriptiv al certificatului, unde se vor regăsi competențele dobândite în urma absolvirii cursului. Deși nu durează mult eliberarea certificatului, până atunci putem elibera o adeverință de absolvire, care îi va ține locul.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie?
Contactează echipa Centrului pentru Consiliere și Orientare în Carieră la numărul de telefon 0757 093 599 sau scrie-ne pe adresa de e-mail cursuriformare@usamv.ro.
Completează formularul de înscriere și un consilier din echipa noastră te va contacta pentru a-ți confirma înregistrarea și pentru a-ți oferi mai multe detalii.

    În cel mai scurt timp de la înregistrare, vei fi contactat de către un consilier din echipa CCOC pentru a stabili împreună detaliile programării.