Competențe antreprenoriale, financiare și juridice

Competențe antreprenoriale, financiare și juridice

Când ai o afacere eşti într-o continuă dezvoltare personală și profesională. Trebuie să fii la curent cu tot ceea ce este nou în domeniul în care activezi, trebuie să ai răbdare şi să fii conştient de riscurile pe care ţi le asumi cu fiecare decizie în parte. Optimismul şi încrederea în sine trebuie să fie la maximum, chiar şi atunci când eşuezi.

Hai! Fă-ţi curaj şi îndeplineşte-ţi visul! Te îndrumăm noi, echipa Centrului pentru Consiliere și Orientare în Carieră USAMV pentru a fi un antreprenor de succes!

Ce înseamnă antreprenor?

Antreprenorul este acea persoană creativă care își dorește să creeze noi locuri de muncă, care are curaj să își asume riscuri, să investească în acea idee pentru a obține profit. Alocă timpul pentru a menține afacerea, pentru a o face sustenabilă și pentru a o ajuta să crească în timp. Un antreprenor trebuie să fie orientat spre succes, să fie deschis la lucruri și idei noi, să aibă grijă de angajații săi și să se formeze constant.

În ce constă acest curs de competențe antreprenoriale, financiare și juridice?

Cursul are 40 de ore, 25 teorie și 15 practică și este structurat în 9 module. Este un curs de scurtă durată, cu ajutorul căruia înveți noțiunile de bază ale unui business, ce înseamnă bugetul, resursele, cum să le gestionezi, ce înseamnă promovarea și de ce este importantă pentru creșterea afacerii tale.

Cum se desfășoară cursul?

Cursul se desfașoară cu prezență fizică alături de formatorii USAMV din București, într-una din sălile de curs din cadrul Centrului pentru Consiliere și Orientare în Carieră – Campus Agronomie – Herăstrău.

Cât durează?

Cele 40 de ore sunt distribuite pe o durată de 8 zile, în care ți se va răspunde tuturor întrebărilor legate de ideea ta de afacere, dacă este fiabilă sau nu, dacă poți avea investitori și dacă produsul sau serviciul pe care îți dorești să îl creezi poate fi o reușită.

Cine predă?

Formatorii noștri sunt traineri și antreprenori cu o vastă experiență în inițierea și dezvoltarea afacerilor, care au afaceri, unele dintre ele au eșuat, altele sunt într-o continuă creștere. Au îndrumat deja serii de studenți USAMV ca tine pentru a-și putea implementa ideile și pentru a nu irosi resursele de care dispun. Sunt foarte buni cunoscători ai managementului de risc și al lucrului în echipă și îți vor insufla încrederea și curajul necesar pentru a-ți începe și tu propria afacere.

Ce anume vei învăța la curs?

Vei afla tot ceea ce ai nevoie dacă dorești să-ți transformi visul în realitate, adică noțiuni teoretice și practice despre:

 • Întreprinzătorul și inițierea afacerii
 • Finanțarea unei afaceri
 • Organizarea activității
 • Strategia de marketing
 • Negocierea contractelor
 • Managementul personalului
 • Gestiunea financiar contabilă
 • Legislație în antreprenoriat- riscurile afacerii
 • Planul de afaceri

Care sunt cerințele de participare?

Pentru a participa la cursul de competențe antreprenoriale sunt necesare minim studii medii cu diplomă de finalizare a ciclului liceal.

 

Cine poate veni la curs?

Cine visează să devină antreprenor, cine își dorește să își construiască propria afacere și are nevoie de îndrumare din partea specialiștilor. După absolvirea acestui curs de competențe antreprenoriale vei ști care este cea mai bună variantă pentru tine, care sunt opțiunile de finanțare, investiție sau pur și simplu vei avea curajul de a începe imediat și de a nu te lăsa învins.

Actele necesare pentru înscrierea la curs?

Cartea de identitate, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (dacă este cazul) și diploma de finalizare a studiilor liceale.

Cursul de competențe antreprenoriale, financiare și juridice este autorizat?

Da, este autorizat de Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor a Municipiului Bucureşti.

Cât costă?

Cursul este oferit gratuit angajaților, studenților, masteranzilor și doctoranzilor USAMV din București.

Pentru participanții din exteriorul universității prețul cursului este de 500 lei (preț scutit de TVA), în care sunt incluse examinarea și eliberarea certificatului de absolvire. În cazul înscrierii mai multor persoane, prețul poate fi negociat.

În ce constă examenul de absolvire?

După finalizarea orelor de curs, vei susține un examen care constă într-un test grilă și prezentarea unui plan de afaceri (un proiect scris), ambele probe fiind susținute în fața Comisiei de examinare prezentă în sală.

Ce diplomă obții?

Un Certificat de absolvire, recunoscut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației. De asemenea, certificatul este însoțit de suplimentul descriptiv al certificatului, unde se vor regăsi competențele dobândite în urma absolvirii cursului. Deși nu durează mult eliberarea certificatului, până atunci putem elibera o adeverință de absolvire, care ii va ține locul.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie?

Contactează echipa Centrului pentru  Consiliere si Orientare in Cariera la numărul de telefon 0757 093 599 sau scrie-ne pe adresa de e-mail cursuriformare@usamv.ro.

Completează formularul de înscriere și un consilier din echipa noastră te va contacta pentru a-ți confirma înregistrarea și pentru a-ți oferi mai multe detalii.

  În cel mai scurt timp de la înregistrare, vei fi contactat de către un consilier din echipa CCOC pentru a stabili împreună detaliile programării.