Bulevardul Mărăști 59, București 011464
+40 757.093.599
consiliere@usamv.ro

CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră

În cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră am adăugat un nou tip de consiliere care să vină în sprijinul dezvoltării echilibrate a studenților – consilierea psihologică. Acest model de consiliere se adresează studenților care simt că au nevoie de sprijin, de suport, de susținere și de înțelegere în anumite momente ale vieții lor.

În acest context, consilierea psihologică urmărește oferirea unei baze de stabilitate și securitate psihică, precum și creșterea calității vieții studenților. Ne propunem ca astfel să diminuăm problemele nespuse ale studenților noștri, contribuind pe această cale nu numai la îmbunătățirea performanțelor lor academice, dar și la creșterea bucuriei de a trăi și de a înțelege viața așa cum este.

În cadrul cabinetului de consiliere psihologică activează un psiholog/psihoterapeut cu experiență care se va strădui să vină în sprijinul studenților care își exprimă dorința sau simt nevoia să se cunoască mai bine și să funcționeze mai eficient în viața de zi cu zi.

Studenții se confruntă adesea cu probleme pe care nu reușesc să și le definească, viața stresantă din anii de studiu contribuie și ea la dezvoltarea unor afecte negative, contextul familial sau al relațiilor interpersonale poate să nu fie unul ideal, iar de aici pot lua naștere stări neplăcute, de disconfort psihic ce pot umbri într-un fel sau altul și alte aspecte ale vieții.

În cabinetul de consiliere psihologică se construiește o atmosferă de siguranță, se asigură confidențialitatea totală a discuțiilor cu psihologul, se respectă dreptul la intimitate și la anonimat.

Consilierea psihologică oferă în general certitudinea că nu suntem singuri, că problemele noastre au o rezolvare, că viața poate fi bună, ajută la restructurarea gândurilor și emoțiilor negative și la o viziune mai frumoasă asupra viitorului.

Serviciile de consiliere psihologică se adresează studenților, masteranzilor, doctoranzilor si angajaților din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, sunt gratuite și se bazează pe confidențialitate.

Împreună împotriva COVID-19
Centrul de Consiliere asigură online suport psihologic pentru diminuarea fricii și a anxietății induse de coronavirus.

Serviciile de consiliere psihologică se adresează studenților, masteranzilor, doctoranzilor si angajaților din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, sunt gratuite și se bazează pe confidențialitate. Descarca